Vitamine Toekomst

Corona schudt ons leven niet alleen grondig door elkaar, deze crisis confronteert ons ook met enkele dringende vraagstukken over de samenleving.

Het is onze oprechte hoop dat de nieuwe regering deze dringende vraagstukken ter harte neemt en oplossingen biedt. 
Maar laten we daar niet op wachten. Laten we ook zelf ideeën bundelen, elkaar inspireren en aan de slag gaan waar mogelijk.

Daarom lanceren we Vitamine Toekomst: 7 boeiende online TALKS met gastsprekers van formaat.

Van oktober tot april gaan we op zoek naar mogelijke antwoorden op prangende samenlevingsvraagstukken. Inspirerende denkers en doeners komen aan het woord. Zij werpen vanuit hun expertise een blik op de wereld na vandaag. Een boost voor een hoopvolle toekomst!

Lees meer op: www.vitaminetoekomst.be
Vitamine T is een initiatief van alle Vormingpluscentra in Vlaanderen en Brussel.

Wat als we de coronacrisis aangrijpen als kans om na te denken over een andere -lees betere- toekomst?
Discussiëren op internet is als egelseks. ​Het kan, maar als je het niet zeer voorzichtig aanpakt, wordt het een bloedbad.

Online constructief discussiëren. Kan dat?

Waarom lopen discussies op internet zo snel uit de hand? Hoe kan het dat zelfs het debat over corona een stammenstrijd werd?
Tijdens deze lezing geeft Ruben je concrete tips om een meningsverschil om te zetten in een constructief debat. Hij leert je hoe je de ander kunt overtuigen maar vooral hoe je samen kan zoeken naar de best mogelijke oplossing.
 

Als spreker is Ruben nooit saai. Zijn presentaties bevatten nauwelijks tekst en hij gebruikt  paranormale octopussen, sjoemelende politici, kakkerlakken en de laaghangende broeken van hiphoppers om zijn ideeën met veel humor te verduidelijken.

 

Ruben studeerde filosofie en biologie in Gent. In zijn eerste boek Oogklepdenken gaat hij op zoek naar de valkuilen in ons redeneervermogen en ontmaskert hij de idioot in ieder van ons. Na het succes van dit eerste boek wordt hij vaste columnist bij De Standaard, waar hij tweewekelijks een denkfout doorlicht. In 2016 verschijnt zijn tweede boek: Waarom iedereen altijd gelijk heeft. Hij werkt dit actuele thema verder uit in Van mening verschillen, een handleiding (2018). Sinds januari 2019 is hij correspondent bij De Correspondent.

 

Wanneer: ZONDAG 15/11 van 10:00 tot 11:30
Waar: online

5€
 

 

Lees ook dit interview van Socius met Ruben Mersch