Citizenne ondersteunt eerstelijnsorganisaties

Dit najaar gaan we de boer op en stellen wij ons ten dienste van partnerorganisaties die écht veldwerk doen: die soep uitdelen, die mensen in kwetsbare omstandigheden bijstaan, die zorgen voor het welzijn van Brusselaars, ...

WAT
1. Vanuit onze expertise ondersteunen we de medewerkers van deze organisaties. Bij een eerste rondvraag kwamen vooral de thema's veerkracht, verbinding met collega’s, ‘omgaan met een coronamoe
publiek' ... naar boven. Wij werken op maat een workshop of wat teammomenten uit.

2. We doen ook écht veldwerk en steken graag een handje toe waar nodig. Daarnaast bieden we een luisterend oor aan de mensen met wie zij werken.

In oktober helpen we wekelijks bij Cultureghem in Anderlecht

WAAROM
Men spreekt tegenwoordig heel veel over het nieuwe normaal. Bij Citizenne vragen wij ons dan af wat dit nu eigenlijk betekent. Doen we dan gewoon hetzelfde maar op een 'nieuwe manier'?
Lees in bubbels, met afstand, mondmaskers en liters alcohol(gel).

 

Of vraagt deze tijd om andere dingen?
 

Wij zijn overtuigd van het tweede en kiezen er voor om dit najaar nog vaker naar Brusselaars en Brusselse organisaties toe te stappen. En dan vooral naar zij die het broodnodig hebben.
Omdat we van veel partners horen dat zij het -nog meer dan anders- nu super druk hebben. Dat hun medewerkers overbevraagd zijn en dat ze vaak handen te kort schieten.
Ook de mensen voor wie ze werken hebben het nu nog moeilijker dan voor corona. Het isolement weegt. Mensen zijn bezorgd. De eindjes - die al kort waren- zijn nu nog moeilijker aan elkaar te knopen.

 

Benieuwd waar we dit najaar allemaal landen? Volg ons dan zeker via Instagram en Facebook.

Heb je zelf ook nog een organisatie in je hoofd die wel wat ondersteuning kan gebruiken? Neem dan contact op met benedicteatcitizenne.be.